Днес сутринта ми беше докладвано, че черната кутия е разчетена.

...
Днес сутринта ми беше докладвано, че черната кутия е разчетена.
Коментари Харесай

Черната кутия на падналия МиГ-29 е разчетена


" Днес сутринта ми беше докладвано, че черната кутия е разчетена. Резултатите са налице и удостоверяват направените от следствието на Военна полиция изводи. Нямаме финален отчет по въпроса, само че първичните резултати удостоверяват към този момент направените изводи ", съобщи Панайотов.

Наш екип отпътува преди дни в Русия, дружно с черната кутия на падналия МиГ-29  в Черно море край Шабла, където трябваше да бъде разчетена.

На 9 юни изтребителят, пилотиран от майор Валентин Терзиев, посмъртно нараснал в подполковник, падна в морето по време на тактически учения на формированията за Противовъздушна отбрана от Българската войска и авиационни формирования от Военновъздушни сили - " Шабла 2021 “.

Издирването на черната кутия на изтребителя продължи 2 седмици. Намериха я на 70 метра дълбочина, само че с щета.

Той разяснява и случая " Чешнегирово “. " През последните два-три дни, а и преди този момент се сипят неистини. Нито Министерството на защитата, нито Военна полиция са правили следствие на случая, при който се стигна до гибелта на старши лейтенант Тодор Манчев. Ние нямаме това право. Това следствие се прави от Военна прокуратура. По тази причина нито МО, нито Военна полиция са могли да му повлияят - просто тъй като не са взели участие в него ".

Панайотов сподели още, че чака обвиняванията да продължат, " с цел да могат да бъдат уязвени, без да имат виновност ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР